Reglementări mai strânse pentru produsele alimentare și apă potabilă!
Comisia Europeană a modificat Regulamentul privind reziduurile de clorați admiși în produsele alimentare și apa potabilă începând cu 1 iulie 2020 conform
REGULAMENTULUI (UE) 2020/749 AL COMISIEI din 4 iunie 2020 de modificare a anexei III la Regulamentul (CE) nr. 396/2005 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește limitele maxime pentru reziduurile de clorat din sau de pe anumite produse alimentare.
Dată fiind pandemia generată de virusul SARS-CoV-2, cea mai ieftină și eficientă metodă pentru dezinfectarea suprafețelor potențial contaminate sau a diferitelor sisteme de furnizare a apei potabile este utilizarea unui dezinfectant care conține clor, cum ar fi hipocloritul de sodiu sau, în cazul conductelor de apa potabilă, dioxidul de clor.
Din acest motiv a devenit necesară monitorizarea cantității de clorat generată de tehnologiile de dezinfectare in apa potabilă precum și monitorizarea limitelor stabilite pentru clorat în legume și fructe, ceai, condimente sau tutun prin laboratoarele acreditate.
*****
Alege soluția completă de la Agilent pentru monitorizarea conținutului de clorat și perclorat în alimente și apă potabilă folosind sistemele LCMSMS de ultimă generație.
Pentru mai multe detalii nu ezita să ne contactezi la office.ro@altium.net !